Lucia Tilma  (toetsen, vocals)


Hallo fans van Black Velvet.

Het was het vroege begin van de 80er jaren toen ik op West-Terschelling ben aangespoeld. Een paar jaar later kreeg ik voet aan vaste wal en is mijn muzikale carriere begonnen op het orgel van mijn oma. Op dit orgel begon ik liedjes na te spelen en zo kwam dat orgel bij ons thuis te staan. Maar dit was natuurlijk niet zo stoer als een echt keyboard, dus die kwam even later. Toen ik 14 jaar was, kwam het gospelkoor waar mijn moeder bij zong zonder toetsenist(e) te zitten. Dus op verzoek ik en mijn keyboardje maar mee en dat heb ik vervolgens twaalf en een half jaar gedaan.

In 1997 heb ik met een ander gezelschap een aantal liedjes ingespeeld voor een cd genaamd 'Tinzen'. Het liedje 'In lyts meager wyfke' hiervan is nog regelmatig te horen op Omrop Fryslân en elk jaar met oud en nieuw staan wij daarmee altijd nog hoog in de Fryske Top 100. Maar een andere stijl qua muziek trok mij naar een andere band, totdat een nieuwe drummer genaamd Harry van 'Black Velvet' in de oefenruimte stond. Alleen was Harry meer op muzikantenjacht voor zijn eigen band. Dit leek mij wel wat en net na Wietske ben ik dus bij de gezellige 'bande' van Black Velvet terecht gekomen.

Nu zijn we alweer jáááán verder (maar ik blijf de jongste van de band!) en hebben we met Black Velvet al heel wat beleefd en vele optredens gehad. En al speel ik regelmatig hier en daar nog wel bij gelegenheidsdingetjes, Black Velvet wil ik voor geen goud missen. Ik hoop jullie ook niet en tot ziens bij onze optredens.

Muzikale groetjes van Lucia.

Terug